top of page

Arabuluculuk

İhtiyari Arabuluculuk ve Dava Şartı Arabuluculuk hakkında en temel bilgileri içeren ve en çok gelen sorulara aşağıda yer verdik. Arabuluculuk süreci hakkında daha detaylı bilgi almak yada başvuru yapmak gibi konularda bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Arabuluculukta Amaç

Anlaşmazlık, uyuşmazlık, dava ve diğer çekişmeli iş ve işlemleriniz bakımından  arabuluculuk ve diğer uyuşmazlık çözüm yöntemleri uyuşmazlığın tarafı olmanızdan öte uyuşmazlık bakımından karar verici olma gücünü size yeniden kazandırır.
Arabulucu, içinde bulunduğunuz öfke, stres ve diğer bunaltıcı öğelerin akıl süzgeciniz önündeki engeli kaldırmasını engellemeye ve müzakere yöntemi içinde her iki taraf için de akılcı çözümler sağlamaya çalışır. Tartışmalara sebebiyet veren sabun köpüğü detayları ayrıştırarak işin özüne inilmesini ve sorunların kökten çözülmesi yönünde çaba sarf eder.

  • Danışmanlık sürecimiz nasıl işliyor?
    Danışmanlık hizmetimizi, ofisimizde sunmaktayız. Telefon üzerinden danışmanlık hizmeti vermemekteyiz, bizatihi müvekkillerimizle ofisimizde görüşme yapmaktayız. Telefon numaralarımız üzerinden, randevu vererek, müvekkillerimizle görüşme sağlıyoruz. Randevularımızı sabah 9, akşam 6 arasında müvekkillerimizin ve bizim uygunluk durumuna göre şekillendiriyoruz.
  • Türkiye’de ve yurt dışında danışmanlık ücreti ne kadardır?
    Danışmanlık hizmeti vereceğimiz konu, çok teknik ve zorlu bir hadiseye ilişkinse, önceden detaylı bir araştırma yapılması icap ediyorsa, danışmanlık ücretimiz bu duruma göre farklılık gösterebilmektedir. Büromuz, Sakarya Barosu AAÜT gereğince belirlenen danışmanlık ücretlerine tabiidir.
  • Alemdar Hukuk Bürosu hangi hukuk alanlarında danışmanlık veriyor?
    Büromuz, iş ve sosyal güvenlik hukuku, aile hukuku, gayrimenkul hukuku, inşaat hukuku, yabancılar hukuku, kamulaştırma hukuku, ceza hukuku, tanıma ve tenfiz davaları, miras hukuku, tazminat hukuku, kat mülkiyeti hukuku, icra ve iflas hukuku, … alanlarında hizmet vermektedir. Bazı alanlar çok spesifik olduğundan, burada hepsini tek tek zikretmemiz mümkün değildir ve bu noktalarda büromuzdan mail/ telefon ile bilgi alabilirsiniz.
  • Vekalet teslim sürecinde ne yapmalıyım? Ulaştırmam gereken belgeler nelerdir?
    Vekaletnameler, noterden çıkartılmalıdır, herhangi bir noterden çıkartılabilirler. vekaletname bilgilerimiz için arayabilir yada mesaj atabilirsiniz. Eğer özel yetki içeren bir vekaletname düzenletmek istiyorsanız, biz bazen vekaletnamelerin ilgili yerlerini kendimiz yazarak size teslim etmekteyiz. Eğer, gayrimenkullerle ilgili özel bir talep içeren işlem mevcutsa, tapu bilgilerinizin yanında olduğu bir belge getirmeniz yeterli olacaktır. Boşanma davasına ilişkin vekaletnamelerde, bu vekaletin boşanma davası için kullanılacağı belirtilmeli, yanınızda muhakkak 2 adet fotoğraf götürmelisiniz.
  • Nisbi vekalet ücreti oranları yüzde kaçtır? Değişkenlik gösterir mi?
    Avukatlar tarafından müvekkillerinden alınan 2 tip vekalet ücreti vardır. Bunlardan birincisi maktu vekalet ücretidir, örneğin asliye hukuk mahkemesinde açılan bir ecrimisil davasında, asliye hukuk mahkemeleri için öngörülen tarifelerde ücretlendirme yapılır. İkincisi ise, nisbi vekalet ücretidir. Bu ücret, davanın sonunda çıkacak miktara göre belirlenir. Bu oran, %10’un altında belirlenemez. Bu oran, %25’in üzerinde de belirlenemez. %25’i aşmamak üzere dava veya hükmolunacak şeyin değeri yahut paranın belli bir yüzdesi avukatlık ücreti olarak kararlaştırılabilir.- bu tavanı aşan sözleşmeler belirtilen %25 tavan oranında geçerli olur. (15. HD. 29.12.2008, 13013/15799)
  • Yurt dışından vekalet vermek için neler gerekir? Bu durumda süreç nasıl işliyor?
    Yurt dışından vekalet vermek için neler gerekir? Bu durumda süreç nasıl işliyor? Şahıslar açısından en kolay vekaletname çıkartma yolu, bu işlemin konsolosluk aracılığıyla yürütülmesidir. Yaşadığınız ülkedeki en yakın Türk Konsolosluğuna nüfus cüzdanı, pasaport ve 2 adet fotoğrafla başvurmanız gerekir. Tapuda işlem yapılmasını gerektiren vekaletnameler için tapu örneğinin veya tapuya ilişkin bilgilerin de yanınızda bulundurulması uygun olacaktır. Eğer Türkçe bilmiyorsanız yanınızda muhakkak bir tercüman bulundurmanız gerekmektedir. Avukat vekaletnamelerinde, konsolosluklardan bir takım şahsi kimlik bilgileri istenebilmektedir, bu bilgiler doğrudan vekaletname bilgilerimizde yer almamakla beraber tarafımızca size bildirilecektir. Eğer bir şirket yahut tüzel kişilik yurt dışından vekaletname düzenletecekse; (bu yöntem şahıslar tarafından da kullanılabilir, ama maliyetli ve zor bir yoldur.) Vekaletname vermek isteyen tüzel/gerçek kişinin ülkesindeki noterden kendi dilinde vekaletname verebilir. Düzenlenen bu vekaletname için “apostil şerhi” uygulanması için mahkemeye gidip onaylama işlemi gerçekleştirmelidir. Akabinde düzenlenmiş bu vekaletnameyi ülkesindeki Türk Büyükelçiliği’nin listesinde bulunan yeminli tercüman ile çevirisi yaptırılmalıdır. Son aşamada ise Türkçeye çevrilmiş vekaletnamenin her sayfasına belli bir ücret karşılığında Türk Büyükelçiliği tarafından onay damgası vurulmaktadır.

Arabuluculuk Ücreti Hesaplama

Uyuşmazlıklarınızın arabuluculuk yoluyla çözümünde uygulanacak arabuluculuk ücreti ve tarife fiyatlarının hesaplanması için aşağıda yer alan Arabuluculuk Ücret Hesaplama Aracını kullanabilirsiniz.

Arabuluculuk Hakkında Blog Yazılarımız

bottom of page