top of page

Birlikte merak dolu bir yolculuğa çıkalım! Blog yazılarımıza dalın, kafanıza takılan her soruyu sorun ve birlikte yeni şeyler keşfetmeye hazır olun. 🚀✨

E Devlet Uygulamaları

Veraset ilamı dilekçe örneği - Mirasçılık Belgesi

Güncelleme tarihi: 2 Haz

Veraset ilamı dilekçe örneği nereden alınır?

Veraset İlamı(Mirasçılık Belgesi) Veraset ilamı dilekçe örneği ile sulh hukuk mahkemelerinden ve noterden veraset ilamı talep dilekçesi ile noterliklerden alınabilmektedir. Yakın tarihli ölümlerde ve yurt dışı bağlantısı gibi daha karışık olmayan durumlarda bu belge Noterliklerden kolaylıkla temin edilebilir.

Veraset ilamını kimler alabilir?

Veraset ilamını noterden yada Sulh Hukuk Mahkemelerinden talep edebilecek kişiler yasal mirasçılardır. Yasal mirasçılar; miras bırakanın çocukları, sağ kalan eşi; bunlar yoksa ana, babası ve torunları veraset ilamı talebinde bulunabilir.

Noterden veraset ilamı talep dilekçesi

Veraset ilamının noterden alınabildiği durumlarda aşağıda yer alan noterden veraset ilamı talep dilekçesi ile veraset ilamı alabilirsiniz.

Veraset ilamı dilekçe örneği noter talep dilekçesi

Veraset ilamının noterden talep edileceği durumlarda aşağıdaki dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Sakarya ili ve ilçelerinde yer alan size en yakın Noterlikler ile ilgili adres ve iletişim bilgilerine aşağıdaki düğmeyi tıklayarak ulaşabilirsiniz.


 

.................. NOTERLİĞİ’NE

Talepte Bulunan :

Konu : Veraset İlamı (Mirasçılık belgesi) verilmesi talebidir.

Açıklamalar : ............. TC numaralı muris ................’nin ölümü ile geriye kalan mirasçıları ve geriye kalan mirasçıların miras paylarını gösterir veraset belgesinin tarafıma verilmesini talep ederim.

Saygılarımla,

Talepte Bulunan


 

Veraset ilamı dilekçesi örneği nasıl doldurulur?

Bazı adliyelerde özellikle avukata ulaşmanın zor olduğu yerlerde Sulh Hukuk Mahkemeleri dilekçe örneklerini vatandaşla paylaşmaktadır. Bu uygulama KVKK kapsamında her ne kadar doğru değilse de mevcuttur.

Veraset ilamı dilekçesinde öncelikle dilekçenin sunulacağı mahkemenin adı yazılmalıdır. Ad soyad ve kimlik numarası ile adres bilgileri tam ve eksiksiz doldurulmalıdır. Murisi olduğunuz kişinin TC Kimlik Numarası ve Adı Soyadı da doldurulur. Dilekçeye e devlet üzerinden karekodlu olarak alınan bir nüfus kayıt örneği eklenmesi mahkemenin işlemlerini kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.


E devlet üzerinden karekodlu olarak alınan bir nüfus kayıt örneği nasıl alınır?

E devlet üzerinden karekodlu olarak alınan bir nüfus kayıt örneği alabilmek için turkiye.gov.tr üzerinden Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü/ Nüfus Kayıt Örneği Belgesi Sorgulama ekranı ile nüfus kayıt örneğine erişebilirsiniz. Bu işlem için https://www.turkiye.gov.tr/nvi-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama linkini tıklayarak işlem sayfasına ulaşabilirsiniz. Mavi kartlı kişiler için ise aynı sorgulama https://www.turkiye.gov.tr/nvi-mavi-kartlilar-nufus-kayit-ornegi-belgesi-sorgulama ekranlarından yapılabilmektedir. İşlem sonucu tarafınıza verilen evrak karekodlu olduğundan her türlü işleminizde imza mühür kaşe aranmaksızın kullanabilirsiniz.

Veraset ilamı dilekçesi nasıl yazılır?

veraset ilamı dilekçe örneği

Veraset ilamı dilekçesinde öncelikle dilekçenin sunulacağı mahkemenin adı yazılmalıdır. Ad soyad ve kimlik numarası ile adres bilgileri tam ve eksiksiz olarak yazılır. Murisi olduğunuz kişinin TC Kimlik Numarası ve Adı Soyadı da metinde belirtilir. Dilekçeye e devlet üzerinden karekodlu olarak alınan bir nüfus kayıt örneği eklenmesi mahkemenin işlemlerini kolaylaştıracak ve hızlandıracaktır.

Aşağıda örnek bir veraset ilamı dilekçesi yer almaktadır. Ekte veraset ilamı dilekçe örneği PDF ve WORD formatında dilekçeler de yer almaktadır.

 

.......... SULH HUKUK MAHKEMESİ SAYIN HAKİMLİĞİNE

Davacı : Adı Soyadı (T.C. Kimlik No: ............................)

Adres :

Vekili : Av. Burak Alemdar

Adres :

Konu : Mirasçılık belgesi verilmesi talebimizden ibarettir.

Açıklamalar :

  1. ................ TC Kimlik Numaralı Muris ................... tarihinde vefat etmiştir.

  2. Muristen geriye mirasçıları olarak davacı ve kardeşleri ile murisin eşi kalmıştır.

  3. Resmi işlemlerde kullanılmak üzere gerekli mirasçılık belgesinin verilmesini talep zorunluluğu doğmuştur.

Hukuki Sebepler : HMK, TMK ve ilgili yasal mevzuat.

Deliller : Nüfus Kayıt Örneği, Tanık ve Her Türlü Yasal Delil.

Sonuç ve İstem : Yukarıda açıklanan nedenler ile veraset belgesinin tarafımıza verilmesini talep ederiz.

Saygılarımızla,

Davacı Vekili

Av. Burak Alemdar

 

Veraset ilamı Dilekçe Örneği indir

PDF ve WORD formatında Veraset ilamı Dilekçesi örneklerini indirebilirsiniz.


Veraset ilamı Dilekçe Örneği Word

Veraset ilamı Dilekçesi Word örneğini aşağıdan indirebilirsiniz.




Veraset ilamı Dilekçe Örneği pdf

Veraset ilamı Dilekçesi PDF örneğini aşağıdan indirebilirsiniz.




 

Mirasçılık ve veraset işlemleriyle ilgili sizlere yardımcı olabilmek için buradayız. Noterden alınacak veraset ilamı taleplerinizle ilgili, ya da veraset ilamı dilekçesinin nasıl doldurulacağına dair merak ettiğiniz konularda size rehberlik etmek istiyoruz.

Bu makalede, size pratik çözümler sunmak adına, veraset ilamı dilekçe örneklerini, dilekçe örneklerini PDF formatında, hatta noter onaylı talep dilekçesi örneği gibi detayları sizlere sunuyoruz.

Mirasçılık belgesi almak için gerekli dilekçe örneği ve noterden veraset ilamı dilekçe örneği gibi belgelerle ilgili ihtiyacınız olan her şey burada. Hatta daha kolay kullanım için, veraset ilamı dilekçesi PDF ve Word formatında da sizinle.

Sizi bu süreçlerde bilgilendirmek ve doğru adımları atmanıza yardımcı olmak adına buradayız. Unutmayın, mirasla ilgili bu önemli adımlarda yanınızdayız ve sizin için burada olmaktan mutluluk duyuyoruz.

Yazılarımızı beğenerek, paylaşarak, görüş ve önerilerinizi bize ileterek bizlere destek olabilirsiniz.

Alemdar Hukuk Bürosu

Av. Burak Alemdar

9.793 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


Son Paylaşılanlar

bottom of page