top of page

Birlikte merak dolu bir yolculuğa çıkalım! Blog yazılarımıza dalın, kafanıza takılan her soruyu sorun ve birlikte yeni şeyler keşfetmeye hazır olun. 🚀✨

E Devlet Uygulamaları

UYAP e satış portalı/ nasıl teklif verilir?

Güncelleme tarihi: 30 Kas 2023

UYAP e satış portalı teklif verme işlemleri

  1. https://esatis.uyap.gov.tr/ internet adresi üzerinden, e-Devlet şifresi ile UYAP e satış portalı giriş işlemi yapılır; Ana Sayfa, Kategoriye Göre Arama, Birime Göre Arama, Harita Üzerinden Arama sayfaları üzerinden ihaleler sorgulanır. Sorgu sonucu bulunan ihalelerin özet bilgi alanlarında bulunan İncele düğmesine tıklanarak ihale inceleme sayfası açılır.

  2. İhale inceleme sayfasında ihaleye ilişkin bilgilere ulaşılır. İhale İnceleme sayfasında bulunan Teminat İşlemleri düğmesine tıklanarak teminatlı/ teminatsız teklif verme seçimlerinin yapıldığı sayfa açılır. Teminat işlemleri düğmesi teklif verme süresi başladığında aktif olmaktadır. İhale inceleme sayfasında bulunan İhaleye Ait Tekliflerim sayfasında ihaleye verdiğiniz teklifler gösterilir.

  3. Teminat Yatırma ve Teklif Verme işlemlerinden önce İhaleye ilişkin detaylı bilgilerin kontrol edilmesi için İhale Evrak Listesi alanından, ihaleye ilişkin satışı gerçekleştiren icra dairesi ya da satış memurluğu tarafından eklenilmiş bulunan evraklar görüntülenir. TIFF, JPEG, PDF türünde bulunan evraklar indirme işlemi yapılarak görüntülenebilmektedir. UDF türünde bulunan evraklar indirme işlemi yapılarak yada evrak yanında bulunan görüntüleme düğmesine tıklanarak görüntülenebilmektedir.

  4. Teminatlı İşlem alanından Teminat yatırma işleminin kendi adınıza mı yoksa Ticaret Bakanlığı kayıtlarında yetkilisi/temsilcisi bulunduğunuz şirket adına mı olacağına göre sayfada bulunan Kendi Adıma ya da Kurum Adına seçimi yapılır. Kurum Adına seçimi ile sayfada aktif olan Mersis No alanına, adına teklif verilecek olan şirketin Mersis numarası yazılır. Herhangi bir hata alınması halinde öncelikle Mersis numarasının ve yetkili/temsilci bilgilerinin doğruluğu hakkında ilgili Bakanlığın kayıtları kontrol edilmelidir. Başka bir kişi/kurum adına teklif verme işlemlerinde öncelik satışı gerçekleştiren icra dairesi ya da satış memurluğuna ihale artırma bitiş tarihinden önceki gün mesai saati bitimine kadar fiziki olarak başvurulmasıdır. Seçim işlemi sonrası Teminat Yatır düğmesine tıklanarak ödeme işlemlerinin yapılacağı sayfa açılır.

  5. Teminat yatırmadan ihaleye katılabilecek olan ve satışı gerçekleştiren icra dairesi ya da satış memurluğu tarafından hisse miktarları girişi yapılarak mal ile ilişkisi kurulmuş olan Hissedar Kişiler ve Hissedar Taraf Vekilleri teminat işlemleri sayfasında bulunan Teminatsız İşlem alanından seçim yaparak ilgili ihaleye teminat yatırmaksızın teklif verebilir. Teminatsız olarak ihaleye teklif verme işlemlerinde öncelik satışı gerçekleştiren icra dairesi ya da satış memurluğuna ihale artırma bitiş tarihinden önceki gün mesai saati bitimine kadar fiziki olarak başvurulmasıdır. Seçim işlemi sonrası Kayıt Ekle düğmesine tıklanarak işlem tamamlanır.

  6. Ödeme Yap sayfasında alınan SMS Gönderilemedi, Sim Bloke, İletişim Numarası Bulunamadı, Müşteri Kaydı Bulunamadı gibi hesaba/karta/müşteriye ilişkin verilen hatalar/uyarılar ile ilgili olarak öncelikle Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ya da kısaca VakıfBank İle görüşülmesi gerekmektedir. Elektronik ortamda sonuçlanan ihalelere, ihale bitiş tarihinden yedi gün önce teminat yatırma işlemleri başlamakta ve ihale bitiş tarihinden önceki gün saat 23:30’a kadar yatırılabilmektedir.

  7. Ödeme Yap sayfasında Vakıfbank seçeneği altında Kendi Hesaplarım ile Ödeme ya da Diğer Kişi/Kurum Hesabı ile Ödeme seçenekleri bulunmaktadır. Kendi Hesaplarım İle Ödeme seçeneği ile, sadece giriş yapan katılımcıya ait Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ya da kısaca VakıfBank da bulunan hesap/kartlar üzerinden ödeme yapılır. Kendi Hesaplarım ile Ödeme düğmesine tıklanılması halinde banka tarafından kişiye SMS ile Onay Kodu gönderilir, SMS Onay Kodu ilgili alana girilir, Hesapları Listele düğmesine tıklanarak hesap/kart bilgilerinin Vakıfbank Hesap Listesi alanında listelenmesi sağlanır, listeden ödemenin alınacağı hesap/kart seçimi yapılır ve Ödeme Yap düğmesine tıklanarak teminat yatırma işlemi tamamlanır.

  8. Diğer Kişi/Kurum Hesabı İle Ödeme seçeneği ile giriş yapan katılımcıya ait olmayan Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ya da kısaca VakıfBankta bulunan hesap/kartlar üzerinden ödeme yapılır. Diğer Kişi/Kurum Hesabı İle Ödeme düğmesine tıklanılması halinde giriş işleminin yapılması için İnternet Bankacılığı sayfası açılır, Giriş işlemi tamamlanması sonrasında Çıkış düğmesi ile çıkış işlemi yapılıp, internet sayfasının sağ üst köşesindeki X düğmesine tıklanarak, hesap/kart bilgilerinin Vakıfbank Hesap Listesi alanında listelenmesi sağlanır, listeden ödemenin alınacağı hesap/kart seçimi yapılır ve Ödeme Yap düğmesine tıklanarak teminat yatırma işlemi tamamlanır. İnternet bankacılığı giriş işlemlerinde banka tarafından mobil uygulama üzerinden ayrıca onay işlemi yapılması istenebilmektedir.

  9. Satışı yapan birim tarafından yetki verilmesi ya da Teminatlı/Teminatsız alanlarından gerekli işlemlerin yapılması sonrası İhale İnceleme sayfasında Teklif Ver alanı aktif olur. Teklif Miktarı alanına verilecek olan teklif tutarı yazılarak Teklif Ver düğmesine tıklanır. Teklif miktarı alanında bulunan +100,00 düğmesine tıkanılarak ihaleye verilmiş bulunan en yüksek teklife İİK’nun 111/b maddesinin ‘Teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde birinden ve her hâlde yüz Türk lirasından az olamaz’ hükmü gereği hesaplanan azami artış miktarı eklenerek teklif miktarı otomatik belirlenebilmektedir. Elektronik ortamda sonuçlanan ihalelerde yedi gün önce teklif verme süresi başlamakta ve ihale bitiş zamanına kadar teklif verme işlemleri yapılabilmektedir.

  10. Verilen teklifin malın muhammen bedelinden yüksek olması halinde Teklif Ver alanında bulunan Muhammen Bedel Üzerinde Teklif Ver seçimi yapılır. Her teklif verme işleminde Teklif Onay Aşaması sayfasında Muhammen Bedel ve Teklif Tutarı gösterilerek teklifin Onayla düğmesi ile onaylanması istenir. Verilen teklifin muhammen bedelin üç katından fazla olması halinde Teklif Onay Aşaması sayfasında Muhammen Bedelin Üç Katından Fazla Teklif Veriyorsunuz. Onaylıyor musunuz? Uyarısı verilir. Teklif Onayla işlemi ile sisteme kayıt edilir. Kayıt işleminden sonra herhangi bir şekilde teklifin değiştirilemez. Yanlış verilen teklifler nedeniyle oluşacak olan mağduriyetlerin ilgilisi tarafından yargısal yol ile çözüme kavuşturulması gerekir.

  11. Teminatın geri alınması işlemi en yüksek teklifi vermemiş olmak ve teklif verme süresinin bitmemiş olması koşuluyla Ödeme İşlemleri sayfasından İade İste düğmesine tıklanarak yapılır. İade işlemleri sistem tarafından ödemenin yapıldığı hesaba yapılır. Kredi kartı üzerinden yatırılan teminatlarda alınan komisyon tutarları banka tarafından belirlenir ve iadesi işlemi banka tarafından yapılır. Teklif verme süresi bitiminden sonra teminatlar satışı gerçekleştiren birim tarafından iade edilir.


bilgisayar ihale teklif girişi

* UYAP e satış portalı teminat yatırma işlemleri ne zaman başlar, ne zaman biter?

- Elektronik ortamda sonuçlanan ihalelerde yedi gün önce teklif verme süresi başlamakta ve ihale bitiş zamanına kadar teklif verme işlemleri yapılabilmektedir.

*UYAP e satış portalı ihalelerinde en az ne kadar teklif verebilirim?

- E satış işlemleri kapsamında ilk satışta muhammen bedelin 1/2'si yani %50'si üzerinden ilk teklif verilebilir. Bundan sonraki tekliflerde ise İİK’nun 111/b maddesinin ‘Teklifler arasındaki fark, satışa çıkarılan malın muhammen kıymetinin binde birinden ve her hâlde yüz Türk lirasından az olamaz’ hükmü gereği en az 100,00 TL olacak şekilde yapılabilir.

*UYAP e satış portalı iade talebi

Teminatın geri alınması işlemi en yüksek teklifi vermemiş olmak ve teklif verme süresinin bitmemiş olması koşuluyla Ödeme İşlemleri sayfasından İade İste düğmesine tıklanarak yapılır. İade işlemleri sistem tarafından ödemenin yapıldığı hesaba yapılır. Ödeme yapıldıktan en az 5 dakika sonra iade talebinde bulunabilirsiniz.

*UYAP e satış portalı ödeme hatası ve yanlış teklif verme

- Ödeme Yap sayfasında alınan SMS Gönderilemedi, Sim Bloke, İletişim Numarası Bulunamadı, Müşteri Kaydı Bulunamadı gibi hesaba/karta/müşteriye ilişkin verilen hatalar/uyarılar ile ilgili olarak öncelikle Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı ya da kısaca VakıfBank İle görüşülmesi gerekmektedir.

- Bunun yanında tarayıcınızda pop-up engelleyici bulunması halinde banka ödeme ekranına geçişte sıkıntı yaşama ihtimaliniz söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda tarayıcınızın web adresi girilen kısmında küçük bir logo belirecektir. Bu logoyu tıklayarak pop up engelleyicisini devre dışı bırakabilir ve işlemlerinize devam edebilirsiniz.

- UYAP e satış portalı, teklif verme konusunda gerekli uyarıları bir veya verilen teklif kapsamında birden çok kez yapmaktadır. UYAP e satış portalı yanlış teklif verme durumunda; "Teklif Onayla" işlemi ile sisteme Kayıt işleminden sonra herhangi bir şekilde teklifin değiştirilmesine izin vermemektedir. Yanlış verilen teklifler nedeniyle oluşacak olan mağduriyetlerin ilgilisi tarafından yargısal yol ile çözüme kavuşturulması gerekir. Bu konu hakkında detaylı bilgi almak için İHALENİN FESHİ DAVASI konulu makalemizi inceleyebilirsiniz.



348 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Kommentarer


Son Paylaşılanlar

bottom of page